Sådan tager du et godt profilbillede til datingprofilen

Det tager kun ganske få sekunder for en fremmed at vurdere dig på baggrund af dit udseende. Derfor er det vigtigt, at du gør et stort nummer ud af at vælge det rigtige profilbillede til din datingprofil. Lyder det svært? Vi hjælper dig!

Det lyder måske overfladisk, at man bliver bedømt på baggrund af sit udseende, men uanset hvad man måtte mene, er det sådan det foregår. Især når man dater, er udseendet af stor betydning.

Inden vi havde udviklet et moderne samfund, som vi kender det i dag, kunne det potentielt være livsfarligt at rende ind i en fremmed nede ved vandhullet. Derfor har vi mennesker udviklet og forfinet vores evne til at se hinanden an på rekordtid. Hvis personen på den anden side af bredden så ud til at have skumle intentioner, kunne vi hurtigt stikke af og gemme os hjemme i lerhulen.

Når vi ser hinanden an i forbindelse med dating, handler det det dog også om hvorvidt modparten vurderes kompatibel med en selv og som en god partner. Rigtigt meget spiller ind her, det vil vi ikke gå i dybden med, men i stedet give et par tips til hvordan du vælger det helt rigtige profilbillede til din profil.

Lad dit billede sende et signal

Selvom du ikke fulgte tilstrækkeligt med i dansk eller billedkunst i skolen, kan du nok nikke genkendende til, at et billede kan signalere forskellige ting. Når du vælger et profilbillede til din datingprofil, bør du gøre dig nogle tanker om, hvad dit billede signalerer.

Hvis dit profilbillede forestiller dig, som beruset, med beskidt tøj og uglet danser rundt på et diskoteksgulv, sender du formentlig ikke nødvendigvis et signal om, at du er klar til at slå dig ned og starte en familie. Hvis du ikke nødvendigvis er på jagt efter noget seriøst, kan dette billede dog være fint.

Det er dog også vigtigt, at du ikke går på kompromis med, hvem du er. Hvis du elsker at feste til den lyse morgen, er det helt fint. Du skal blot være bevidst om, hvilket signal du sender.

Lad dit profilbillede fortælle en historie om dig

Med et profilbillede kan du kommunikere ting til en potentiel partner, som ikke kræver, at han nærlæser din profiltekst. ”Show – Don’t tell.” rådgiver man wannabe-historiefortællere, for det er væsentligt mere effektfuldt, hvis du kan VISE noget i stedet for at FORTÆLLE det.

Hvis du elsker at bestige bjerge, kan du vise det på dit profilbillede, ved at bruge et billede af dig i færd med at bestige et bjerg. Hvis din store passion er din hund, kan din lille firbenede ven komme med på billedet. På den måde kan du fortælle om dig selv, uden at bruge så meget som ét eneste ord.

Som en lille bonus bliver det ofte også lettere for potentielle bejlere at komme i kontakt med dig. Som du sikkert allerede ved, er især den første kontakt svær. Hvad skriver man lige til en person, som man ikke kender og aldrig har mødt? Klicheerne og de dårlige scorereplikker står i kø, men begge dele kan undgås, hvis man kan tage udgangspunkt i dit profilbillede.

Har du fx valgt billedet med din hund, kan de andre singler spørge ind til den. Man kan sige, at dit profilbillede fungerer som et stikord, så det er lettere at etablere kontakt med dig.

 

Scroll to Top