Sådan gør du dit hjem ekstra hyggeligt med en biopejs

Biopejse er blevet yderst populære de seneste år og derfor er de en del af indretningen i flere og flere danske hjem. Kender du ikke til biopejse, kan du blive klogere her i artiklen, hvor vi fortæller mere om mulighederne.

Hvad er en biopejs?

En biopejs adskiller sig fra en traditionel pejs ved det brændsel man benytter. Hvor man i en brændeovn benytter brænde, bruger man bioethanol i en biopejs. Bioethanol er yderst brændbart og er derfor let at tænde op i. Der udsendes minimalt med dampe og ingen røg, hvorfor det ikke lugter ligesom med en traditionel pejs.

Biopejsens helt store styrke er dog, at der ikke opstår røg ved afbrænding, hvilket betyder, at den ikke kræver en skorsten. En biopejs kan derfor monteres i stort set alle hjem, ligesom den kan placeres mere eller mindre, hvor det måtte passe dig.

De forskellige typer af biopejse

Biopejse kommer i flere forskellige afskygninger. I det følgende vil vi gennemgå en række af disse, så du kan blive klogere på, hvad der eventuelt passer bedst til dig hjem.

Lofthængte biopejse

Hvis ikke navnet allerede har afsløret det, skal en lofthængt biopejs hænges fra loftet i boligen. Det giver et helt unikt æstetisk udtryk, når flammerne i biopejsen ”svæver” frit over gulvet. Ulempen er dog, at monteringen kan være en smule udfordrende.

Gulv biopejse

En gulv biopejs kræver ingen montering, da den blot placeres et sted på gulvet i lokalet, hvor det passer. En gulv biopejs kan således let flyttes rundt på, hvis du er typen, der elsker at ændre på indretningen løbende, når du får nye ideer.

Ulempen ved gulv biopejse er, at de tager gulvplads. Er der i forvejen småt med plads i lokalet, kan en biopejs på gulvet hurtigt komme i vejen. I stedet bør du måske overveje en indbygget biopejs.

Indbyggede biopejse

En indbygget biopejs bygges ind i en væg, så den ikke fylder i lokalet, ligesom de andre typer af biopejse. Medmindre du er villig til at slå hul i en væg derhjemme, er det en fordel at gøre plads til pejsen fra starten når huset eller væggen skal bygges.

En indbygget biopejs er ofte den mest diskrete og pæneste løsning, men også den mest besværlige, fordi monteringen kan være lidt af et tilløbsstykke.

Væghængte biopejse

Den væghængte biopejs er en af de mest populære løsninger, hos dem der gerne vil have levende ild ind i deres hjem. Det er både flot og hyggeligt, når der brænder små flammer på væggen i stuen.

Den væghængte biopejs kræver naturligvis også lidt montering, men sammenlignet med den indbyggede biopejs, er det relativt let klaret.

Udvalget af flotte væghængte biopejse er desuden stort, så der er gode muligheder for at finde en, som du synes om.

Overvejer du at købe en biopejs, kan du tjekke udvalget hos Biopejs-shop.dk

Scroll to Top