Små og simple slanketips med stor effekt

Du kigger ned, og kan kun lige akkurat få øje på tallene på badevægten, fordi dit bildæk er i vejen. Du gyser ved synet af cifrene, som vises på det lille display, skynder dig at stille vægten væk, og beslutter nu én gang for alle, at det er tid til at gøre noget seriøst ved dit vægttab. Nu kan det være nok, siger du til dig selv.

Og så sker der ikke mere…

Kan du genkende ovenstående scenarie i større eller mindre grad, er du langt fra alene. Rigtigt mange danskere vil nemlig gerne tabe sig, og selvom det ofte går fint i starten, falder rigtigt mange af på den før eller siden, og vender tilbage til samme usunde vaner, som bragte dem i denne situation til at begynde med. 

Det bedste råd til et varigt vægttab er faktisk, at du ikke skal overrumple dig selv med nye tiltag. Du skal ikke, fra den ene dag til den anden, vende dit liv 180 grader, for så giver du simpelthen dig selv og din krop for stort et chok til, at du kan forvente at holde dine nye livsstil ved lige.

Tricket er derfor gradvist at indføre flere og flere sunde tiltag og vaner, så du har tid til at vænne dig til ændringerne. I det følgende præsenterer vi dig for vores bud på de bedste små slinketips, som kan gøre en overraskende stor forskel.

Find sunde alternativer

De fleste af os er afhængige af det ene eller det andet, som ikke nødvendigvis er godt godt for os. Du behøver dog ikke helt droppe dine laster, for hvis du er smart, og skifter dem ud med et sundere alternativ, kan du forvente en stor effekt på dit vægttab på den lange bane.

Hvis du fx er glad for slik, kan du kigg ei retning af sukkerfrie alternativer, eller måske helt udskifte de kunstige søde sager med naturens egne, nemlig frugt. 

Måden, du tilbereder maden på, kan også have stor indflydelse på, om det du indtager, er godt eller skidt for din vægt. Er du eksempelvis pjattet med pomfritter (hvem er ikke det?), kan du droppe de lækre sprøde af slagsen fra McD og i stedet lave dine egne af friske kartofler.

Hvis du laver dem i ovnen istedet for frituregryden, er der massevis af kalorier at spare! Vi ved dog godt, at det langt fra er samme smagsoplevelse, men heldigvis er der et alternativ til den fedtede gryde med olie. Et sådan alternativ er en airfryer, som ved hjælp af varm luft og ganske, ganske lidt olie, kan lave sprøde og velsmagende fritter. Er du nysgerrig, kan du læse mere i denne airfryer guide.

Sørg for at bevæge dig – lidt har også sin ret!

Det kommer næppe som den store overraskelse, at det er en god idé at bevæge sig, hvis man gerne vil smide et par kilo. Du behøver dog langt fra at investere i nye løbesko og træne op til en halvmaraton, for der skal ikke nødvendigvis så meget til, hvis det skal have en effekt på din vægt.

Overvej hvilke små træningspas, du kan indføre i dagligdagen, så du er sikker på, at du får rørt dig hver dag. Tag trappen i stedet for elevatoreren eller rulletrappen, tag cyklen til og fra arbejde i stedet for bilen, og klar arbejdet foran computeren stående i stedet for at sidde ned. 

Det lyder måske ikke af alverden, men hvis du samler alle de små træningspas sammen i slutningen af dagen, vil du kunne se, at det faktisk kan blive til en del ekstra motion.

Stop med at spise, når du er mæt – du behøver ikke spise op

Husker du at mærke efter, om du er mæt, inden du fylder portion nummer to eller tre op på tallerkenen? 

Hvis ikke, er du langt fra alene! Mange er også skyldige i at støvsuge middagstallerkenen, selvom maven i realiteten er stopfyldt. Måske kommer det af al den snak om madspild, eller også er det den velkendte remse om de sultne børn i Afrika, som mange af os fik fortalt som børn, når vi ikke spiste op. 

Uanset hvad grunden er, kan der være mange kalorier at spare, hvis blot du stopper op og mærker efter, inden du per automatik fører endnu en gaffelfuld mad ind i gabet. 

Scroll to Top