Skal jeg investere i en slow juicer?

Skal jeg investere i en slow juicer?

Hvis du går op i sundhed, har du sikkert overvejet at investere i en slow juicer. Med en sådan vil du nemlig kunne kreere lækre vitaminholdige drikke bestående af saften fra frugter og grøntsager. 

En slow juicer er dog ikke helt billig, og blandt andet derfor er du måske i tvivl om, hvorvidt du bør en investere i sådan en. 

I artiklen her præsenterer vi dig for de største fordele og ulemper ved en slow juicer. Dermed er du formentlig afklaret om, hvorvidt du skal investere i en sådan, når du når bunden af denne artikel.

Fordele ved en slow juicer

Vi starter med det sjove – nemlig de store fordele, der kan være forbundet med at være indehaver af en slow juicer.

1. Stor udnyttelse af både frugter og grøntsager

Med en slow juicer vil du i ekstrem grad kunne udnytte saften fra frugter og grøntsager. 

På dette område er slow juiceren nemlig virkelig overlegen, og en almindelig saftpresser vil eksempelvis slet ikke kunne måle sig med slow juiceren på dette parameter.

2. Kan håndtere langt de fleste frugter og grøntsager

En slow juicer er ikke kræsen og kan håndtere stort set alle frugter og grøntsager. Derudover kan en slow juicer typisk også håndtere urter, hvedegræs og salat.

3. Bevarer sunde næringsstoffer

En slow juicer er rigtig god til at bevare det høje niveau af vitaminer, mineraler og enzymer, der findes i frygt og grøntsager. 

Dette hænger sammen med, at en slow juicer kører på et lavt antal omdrejninger og derfor ikke flår alle de gode næringsstoffer i stykker.

4. Støjsvag

Netop fordi en slow juicer kører med et lavt antal omdrejninger, er den også dejligt støjsvag.

Langt de fleste slow juicere larmer så lidt, at du uden problemer vil kunne føre en samtale eller høre musik, mens slow juiceren knokler for at levere mirakelsaft til dig.

5. Juicen, du laver, kan gemmes i 48 timer

Den juice, du laver, via en slow juicer, er god i op til 48 timer, efter du har lavet den.

Dette hænger sammen med, at iltningen foregår på en helt særligt måde, når man bruger en slow juicer. Dette er ganske unikt!

Laver du til sammenligning juice i en saftpresser, skal den helst drikkes lige efter, da det ikke vil vare længe, før kvaliteten af den falder.

Ulemper ved en slow juicer

Godt så… 

Det var alle fordelene ved at investere i en slow juicer. De var både talrige, store og taler i den grad for, at du fisker dankortet op af lommen, ikke?

Dog er der også lidt, der taler imod en investering.

Der er nemlig en række ulemper forbundet med slow juicere, og disse opremser vi herunder.

1. Det tager tid

Det ligger nærmest i slow juicerens navn, at den ikke arbejder lynhurtigt. At lave juice via en slow juicer tager tid, og det vil måske være et irritationsmoment for dig.

De seneste år er der dog sket en del på slow juicer-markedet, hvorfor de moderne slow juicere i dag arbejder nogenlunde hurtigt. 

Ingen af dem kan dog matche en almindelig saftpresser, når det kommer til arbejdshastighed.

2. Ret så dyre

En slow juicer er ikke billig. Hvis du sammenligner priserne på slow juicere med priserne på almindelige saftpresser, vil du hurtigt opdage, at slow juicere er væsentligt dyrere.

Scroll to Top