Spar penge uden at spare på glæden

Mange har måske en tendens til at tro, at hvis man sparer på pengene, sparer man også på glæden, men det behøver slet ikke at være tilfældet. For at spare penge handler om at holde øjnene åbne og lære at udnytte, det man køber, som du kan læse mere om i denne artikel. 

Gå på tilbudsjagt

Det er effektivt at gå på tilbudsjagt, hvad enten det er tøj, elektronik eller dagligvarer, der er på listen. For der er altid et rigtig godt tilbud at finde, hvis man tager sig tid til at kigge efter. Spar op til 50% på tøj og du kan få dobbelt så meget for dine penge. 

Det kan derfor betale sig at se sig om, inden man rækker ud efter kreditkortet. Det er desuden blevet rigtig nemt at finde gode tilbud hos dagligvarebutikker, hvor du direkte på mobilen kan få overblik over, hvornår dine yndlingsvarer er på tilbud og i hvilken butik. 

Vær kreativ i køkkenet

Udover at holde øje med gode tilbud og benytte dig af disse, kan du spare endnu mere ved at være kreativ i køkkenet. Hvis du for eksempel har en aften fri, kan du derfor med fordel lave en stor gryderet og fryse den ned til senere på ugen, hvor du ikke har tid til at kokkerere. 

På den måde undgår du måske impulskøb af dyr takeaway, som mange plejer at begå, når de opdager, at køleskabet er tomt. Du kan også øve dig i at bruge dine rester fra dagen før til nye og spændende retter i stedet for at smide maden ud.

En rest Dhal kan for eksempel laves til vegetarbøffer og bruges i en burger, for det er kun fantasien, der sætter grænser, og der er tonsvis af inspiration at hente på nettet.

Læg et budget  

Det er altid en god idé at lægge et budget, og det behøver langt fra at være kedeligt. Det kan endda skabe ro i maven at vide, hvor mange penge man kan “tillade” sig at bruge på en bestemt post om måneden. 

Når du på forhånd har besluttet dig for, hvad der gør dig mest glad i hverdagen, og hvad der er vigtigst for dig, kan du afsætte flere penge til de områder og spare andre steder, som ikke er ligeså vigtige for dig. 

Det er helt op til dig, hvordan du vil prioritere dine penge, men det er altid godt at have styr på, hvad du bruger dem på, så du ikke kommer til at bruge penge, du ikke har i sidste ende.

Scroll to Top