Trænger dit kærlighedsliv til en forårsrengøring?

Ligesom klædeskabet, køleskabet og hjemmet hvert år tilskynder den årlige forårsrengøring, giver de solrige dage os anledning til at spørge os selv: Kunne en forårsrengøring af vores datingvaner mon ikke også gavne vores kærlighedsliv?

Marie Kondo er en af de mest hypede rengøringsguruer i verden og ifølge datingekspert og stifter af den danske datingapp Lovla, Mortada Haddad, kan Kondo-metoden med fordel overføres til dit datingliv.

Marie Kondos metode bygger kort fortalt på, at alle de ting, der tager plads i blandt andet vores hjem og i vores garderobe skal vække en glæde. En tankegang der ifølge Mortada Haddad også kan overføres til datinglivet. For orden i hjemmet, klædeskabet – og ikke mindst i datinglivet, skaber alt sammen; orden i livet.

Så er du blandt dem, der ønsker at dit datingliv skal blomstre i takt med forårets kommen? Så er der ifølge Mortada Haddad kun én vej frem: At rydde op i dine vaner. Vaner er nemlig noget af det, som rigtig mange af os knap nok er beviste over, men som har stor betydning på vores helbred og i denne forbindelse på vores succes på datingmarkedet. Når vi tager vores vaner op til revision, skaber det ro, fordi vi får overblik og bliver bevidste om, hvilke værdier og principper, der udgør vores sande kerne.


Med et forår i fuld flor har Mortada Hadded derfor udviklet 4 gode råd til, hvornår du kan anvende Marie Kondos principper til at få styr på dit kærligheds- og datingliv:

1. Ryd ud i dine datingapps
Spørg dig selv: Giver denne datingapp mig virkelig glæde? Har jeg haft nogle lovende samtaler og mødt nogle reelle, meningsfulde og potentielle partnere? Eller har swiperiet efterladt mig med en tom følelse af endeløse matchet, der ikke fører til noget?

“I Danmark har vi et hav af forskellige datingapps, og mange danske singler er aktive på flere af dem på en gang. Ulempen ved de mange apps er, at det kan være overvældende og gøre, at du mister fokus fra de gode og lovende samtaler i mængden. Hvis du derfor søger en dybere relation og noget mere seriøst, så forhold dig aktivt til at vælge den datingapp, som skaber rammerne for en mere meningsfuld samtale fra start og mere seriøse brugere,” fortæller Mortada Haddad.

2. “Thank you – next”
Når Marie Kondo sorterer en genstand fra, takker hun den, så den kærligt kan sendes videre. Det samme kan gøres med dine eks-kærester, tidligere dates og relationer, der ikke førte noget godt med sig. Det kan være sundt at få kappet de bånd, der holder dig unødvendigt fast. Tænk i samme omgang over, hvilke problemer og dårlige vaner fra tidligere forhold, du ikke ønsker at hive med videre i et nyt, før at du rykker tilbage på datingmarkedet.


“Dette step handler også om at stoppe med at tjekke ekskærestens profil ud på sociale medier, at fjerne tags og påmindelser om planer, der ikke blev til noget og som kun bidrager til en fastholdelse og ikke et fremadrettet syn på dit datingliv. Tak de relationer for det, de gav – eller ikke gav – så er det nemmer at slippe dem,” uddyber Mortada.

3. Hvad får dine nye matchet dig til at føle?
Ifølge Marie Kondo skal vi strømline og rydde ud i vores hjem ved at fokusere på, hvordan vores omgivelser får os til at føle. På samme vis skal du være bevidst om, hvordan dine nye matches og dates får dig til at føle.

“Selvom din date på papiret er perfekt, er det ikke sikkert, at vedkommende giver dig en god følelse i kroppen. Et af mine vigtigste råd til singler er altid at mærke efter allerede i samtalen, men samtidigt også forsøge at mødes fysisk så hurtigt som muligt, så kemien for alvor kan stå sin prøve,” siger Mortada Haddad og uddyber:

“Hovedpointen er at mærke efter. Er der en gnist? Føler du en glæde eller lethed, når du er sammen med personen? Kan du nikke ja, så invester tid i din date og i jeres bekendtskab. Hvis ikke du mærker en gnist efter en enkelt, eller en håndfuld dates, så tak for dem for deres tid og afslut daten med ro.”

4. Når du finder en, du kan lide, så værdsæt dem
Et af målene med at rydde op er, at vi skal lære at værne om de ting, vi har. Hvis du møder en ny, som du ser et potentiale i, så tænk over hvad de gør rigtigt og værdset alt hvad de kan tilbyde. Tænk over hvilke egenskaber og særheder, der gør dem unikke og charmerende i stedet for at fokusere på alle de mangler, vi har det med at spotte, når vi lærer en ny at kende.


“Selvom han efterlader skægstubbe i vasken og har nogle underlige venner, kan han stadig være værd at beholde – ligesom din gamle T-shirt med Britney-tryk fra 9. klasse kan være værd at beholde,” afslutter Mortada Haddad.

Scroll to Top